PRATİK BİLGİLER


Bu makale 2017-10-05 11:24:40 eklenmiş ve 101 kez görüntülenmiştir.
Aslan TORUN

    Günümüzde evlerimizde bilhassa mutfakta karşılaşılan bazı  zorlukları kolaylaştıran basit  pratik bilgileri okurlarımızla paylaşmayı  uygun buldum, bazıları şunlardır.

    En iyi yemek,  dibi kalın ve düz tencerede  pişer.

    Nane çayı mide gazını giderir ve hazmı kolaylaştırır.

    Pilavın tane tane beyaz olması için 3 damla limon suyu konur.

    Kızartma kokularını gidermek için odada  sirkeli su kaynatılır.

    Mısır haşlarken tencereye bir çay kaşığı şeker atılır.

    Küflenen konserve açacakları bir gece sıvı yağda bekletilir.

    Kuru fasulye haşlanan su,  soğutularak çiçekler sulanabilir.

    Az yağ, süt, su v.s. ısıtmak için kepçe kullanılabilir.

    Maydanozun sapları çorbalarda kullanılabilir.

    Kurabiyeler sıcakken çıkarılırsa, tepsiye yapışmaz.

    Fasulyenin dağılmadan pişmesi için tuz ve salçası az pişince konur.

    Çaydanlığı parlatmak için,  yarım bardak sirkeye az tuz atılıp silinir.

    Tavada ki lekeler için bir bardak suya karbonat ve sirke konularak 10 dakika kaynatılır.

    Tezgahı undan temizlemek için bir miktar tuz serpilerek bezle silinir.

    Tahta kaşıkların rengini korumak için duru suda iyice ıslatılır.

    Sebzeler tuzlu suda daha etkili ve çabuk temizlenir.

    Bulaşık makinesinin deterjan gözüne ayda bir çamaşır suyu konursa bıçakları parlatır.

    Yumuşak et için haşlama suyuna limon suyu  yahut sirke katılır.

    Kahveyi saklamak için cam kavanoza  2 kesme şeker atılır.

    Limonu sıkmadan önce çatalla delinirse  daha fazla suyu çıkar.

    Kiviler sert ise bir gece plastik torbada,  elma armutla saklanır.

    Izgaraların kirlenmemesi için ıslatılıp ponza taşıyla ovulur.

    Kızartma kokularının yayılmaması için yağına maydanoz atılır.

    Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir. Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır.

    Kuru cilt için muz ezilip içine bir çay kaşığı bal karıştırılıp yüze sürülür. Birkaç dakika sonra yıkanır.

    Etlerin lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı, bir kahve fincanı soğan suyu ile ovulup 12 saat kadar buzdolabında bekletilir.

    Salçayı açınca küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökülür.

    Kızartma yaparken yağ sıçramaması için bir tutam tuz atılır.

 

    Üzüm suyu sabah içilirse romatizmaya karşı doğal bir ilaçtır.

    Teflon tavalarda ki lekeleri çıkarmak için bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat  ve yarım su bardağı  sirke karıştırıp 10 dakika kaynatılır.

    Tavuğun üzerine limon suyu ve tuz sürülürse nar gibi kızarır.

    Buzdolabında ki kokuları gidermek için bir kaba süt koyup bir köşesine konur.

    Sebzeli güveç yaparken sebzeleri çiğ olarak koymalı.

    Kendini yorgun ve bitkin hissedenler bol bol taze hurma yemeli.

    Domates  kaynar suya daldırıp bıçak tersiyle üzerinde ağır gezdirilirse kolay soyulur.

    Taze ekmek kesilecek bıçak kaynar suya sokulup kurutulur.

    Limonu kesmeden önce birkaç dakikalığına sıcak suya batırılır.

    Meyve sebze bol yenirse  kanser ve kalp hastalığına iyi gelir.

    Öğünler arasında kuru erik yenirse  kan şekeri düşer.

    Fırına patates atmadan önce 15 dakika haşlanıp çatalla delinir.

    Pasta yaparken mısır unu ilave edilirse meyveler dibe çökmez.

    Kek kalıbı ortasına bir şerit alüminyum folyo konursa kolay çıkar.

    Günün sözü. İnsan, makam ve mevkiyi çıkardıktan sonra geriye kalanmış.

    Sağlık ve esenlik dileklerimle.Em.Sağ. Yazar. Aslan TORUN                                                           

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -

TRT Spor Haberler

Ayrıntılı Puandurumu Tablosu
Birlik Gazetesi
GÜNDEM
SPOR
SİYASET
EĞİTİM
DÜNYA
Balıkesir Web Tasarım